Klauzula informacyjna

Przetwarzanie danych osobowych w zakresie transmitowania i utrwalania obrad Rady Powiatu

Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U.UE.L.2016.119.1 z 4.05.2016 r.) – dalej RODO, informujemy, że:

  1. Administratorem danych jest Starosta Lipnowski z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Lipnie, 87- 600 Lipno, ul. Sierakowskiego 10B, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 54 287 20 39;
  2. Z Inspektorem Ochrony Danych w Starostwie Powiatowym w Lipnie można skontaktować się za pomocą adresu e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie pod numerem 542872039 wew.34.;
  3. Pana/Pani dane osobowe (wizerunek i głos) przetwarzamy w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), który jest określony przepisami art. 15 ust. 1a ustawy z dnia 5 czerwca 1998 r. o samorządzie powiatowym obowiązek transmitowania i utrwalania obrad rady powiatu za pomocą urządzeń rejestrujących obraz i dźwięk oraz określony przepisami art. 18 i 19 ustawy z  dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej obowiązek jawności działania organów Powiatu.
  4. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych mogą być podmioty uprawnione  do pozyskania tych danych na podstawie przepisów prawa, oraz osoby trzecie w związku z tym, że nagranie z obrad Rady Powiatu stanowi informację publiczną w rozumieniu ustawy z dnia 6 września 2001 r. o  dostępie do informacji publicznej  i jest udostępniane w  Biuletynie Informacji Publicznej Starostwa Powiatowego w Lipnie.
  5. Pana/Pani dane osobowe ze względu na transmisje sesji, które prowadzone są za pośrednictwem strony internetowej www.crv.pl, przechowywane są na serwerach właściciela tej strony.
  6. Pana/Pani dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji celu dla jakiego zostały zebrane oraz zgodnie z terminami okreslonymi przez przepisy dotyczące archiwizacji w  organach administracji publicznej.
  7. W trakcie przetwarzania danych osobowych ma Pan/Pani prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz do informacji o procesie ich przetwarzania. Pozostałe prawa: prawo do sprostowania danych, prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych (w postaci nagrania wizerunku oraz głosu) nie mają w tym przypadku zastosowania.
  8. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
  9. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych (wizerunku oraz głosu) jest wymogiem ustawowym w  przypadku wzięcia udziału w obradach Rady Powiatu.
  10. Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu. 

                                                                                                        

Informacje

Transmisje z sesji

Kalendarz wydarzeń

Poprzedni miesiąc Grudzień 2019 Następny miesiąc
P W Ś C Pt S N
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31

Zbliżające się wydarzenia

Warto zobaczyć


Powiat Lipnowski   Gmina Bobrowniki   Gmina Chrostkowo   Miasto i Gmina Dobrzyń nad Wisłą   Gmina Kikół   Gmina Lipno   Gmina Miasto Lipno   Miasto i Gmina Skępe   Gmina Tłuchowo   Gmina Wielgie